Ansøgningsrunden afsluttet i 2019: 338 ansøgninger om minivådområder

Da ansøgningsrunden for minivådområder lukkede fredag ved midnat, havde 338 danske landmænd og lodsejere søgt om at kunne anlægge et minivådområde på deres jord. Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

Sidste år var der 78 landmænd og lodsejere, der søgte samme ordning, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen glæder sig over, at markant flere landmænd i år er interesserede i at gøre en indsats for vandmiljøet.

– Landmændene fortjener et stort skulderklap for at tage ansvar for vores vandmiljø. De er klar til at gøre en frivillig indsats og er bevidste om deres ansvar over for miljøet. Det skal de have ros for. Interessen for minivådområderne er et stort skridt på vejen mod målet, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Desværre har Landbrugsstyrelsen, der administrerer tilskudsordningen for minivådområder, haft nogle IT-udfordringer på ordningen i år, og set i det lys fortjener lodsejere, landmænd og deres konsulenter en særligt stor anerkendelse for deres vedholdenhed til at søge ordningen, mener Martin Merrild, der er formand for Landbrug & Fødevarer.

– Landmændene sætter handling bag ordene, når vi i landbruget siger ja til en frivillig aftale. Bag hver eneste af de 338 ansøgninger står en top-motiveret landmand, som frivilligt er klar til at tage noget af sin landbrugsjord ud af drift til gavn for den fælles indsats for vandmiljøet. Det er godt gået! Nu venter vi så bare på, at ministeriet og kommunerne også giver landmændene de endelige tilladelser, så vi hurtigst muligt kan få etableret minivådområderne, siger Martin Merrild.